DIVERSE

                                                           RETETA SAPTAMANI
Bounty
Ingrediente:


Blat:
-200 g faina
-125 g unt
-50 g zahar brun
-3 oua
-1 lingurita praf de copt
-1 praf de sare
-2 linguri cacao
-2 linguri lapte

Crema:
-80 g unt
-80 g zahar
-300 ml lapte
-100 g nuca de cocos deshidratata
-3 linguri gris
-esenta de vanilie

Glazura:
-100 g zahar
-100 g unt
-100 g ciocolata menaj
-3 linguri lapte
Preparare:

Bateti cu mixerul, foarte bine, ouale intregi impreuna cu zaharul si sarea, pana devine ca o crema de consistenta smantanii. Adaugati treptat untul topit si racit, omogenizand de fiecare data, cu mixerul.

Separat, amestecati faina, cacaua si praful de copt, cernute impreuna. Adaugati-o peste compozitia de ou, alternand cu laptele. Puneti compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si nivelati. Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 30-40 min, sau pana ce blatul este copt. Scoateti din tava, indepartati hartia de copt si lasati la racit pe un gratar.

Separat, puneti pe foc intr-un vas laptele, untul si zaharul, iar cand este fierbinte, turnati in ploaie grisul si lasati sa fiarba, la foc mic, amestecand mereu, pana incepe sa se ingroase, dar nu prea tare. Lasati la racit.

Inglobati apoi nuca de cocos si esenta de vanilie. Intindeti uniform crema peste blatul racit, iar peste ea glazura de ciocolata calda.
Dati la rece pana ce glazura este intarita, apoi taiati in bucati. Puteti presara deasupra nuca de cocos, dupa preferinta.

Pentru glazura:
Topiti la bain-marie toate ingredientele, omogenizati bine si lasati pana se ingroasa, amestecand.

Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa
sursa: http://www.reteteculinare.ro/ 



                                                                   PLANTE MEDICINALE


Rostopasca - Chelidonium majus este o planta erbacee, perena, spontana, intalnita prin locuri umbroase din paduri, tufarisuri, gradini, pe langa garduri, ziduri, ruine, in jurul asezarilor omenesti, de la campie pana in zona montana, la altitudini maxime de 800-1000 m, fiind utilizata inca din antichitate in medicina populara.

Fara cerinte deosebite fata de temperatura, rostopasca necesita o temperatura de 4-6°C pentru germinatia semintelor . Cresterea si dezvoltarea plantei se face la o temperatura moderata.

Rostopasca prefera in sol si in aer un grad mai mare de umiditate, solicitand in permanenta apa, dar nu si excesul acesteia. Evitand lumina directa rostopasca se instaleaza pe soluri usoare cu suficienta materie organica, pe terenuri tasate, cu pietris si chiar cu nisipuri.

Avand o tulpina ramificata, inalta pana la 100 cm, dispers-paroasa, Rostopasca dezvolta frunze alterne, cu doua-cinci perechi segmente inegale-crenate, pe fata inferioara glabre sau dispers-paroase si flori de culoare galbena.

Toate partile plantei contin suc laptos (latex) de culoare galbena, care, in contact cu aerul, se brunifica.

Ramurile si tulpinile tinere de rostopasca se recolteaza in faza de inflorire deplina, de preferat in aprilie-mai, cand planta poseda cea mai mare cantitate de principii active. Uscarea se face la umbra, in strat subtire, de preferat in poduri acoperite cu tabla. Se intorc la doua-trei zile. Uscarea artificiala la 35-40°C.

Rostopasca contine alcaloizii chelidonina, homochelidonina, oxichelidonina, mezoxichelidonina, cheleritrina, sanguinarina, coptizina, protopina, alocriptopina, cantitati mici de berberina, sparteina, vitamina C, rezine, ulei volatil, saruri minerale.

Extractele din Rostopasca au efecte antibiotice pe un mare numar de germeni patogeni. Sucul proaspat este un bun caustic impotriva negilor. Are efecte antitumorale de tip colchicinic, antimitotic.

Rostopasca este folosita in combaterea negilor, bataturilor, cheliei (alopeciei), ca adjuvant in tratarea tuberculozei pielii, tratarea ranilor, fistulelor, psoriazisului si fortifica parul.
 sursa: http://www.gradina-online.ro/

4 comentarii:

  1. vindem casa in humoreni la soseaua principala in apropierea fostului sma ,la iesire spre comanesti cu teren arabil aferent .relatii la telefon 0724502202.asteptam oferte ! multumim!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca mai sunt persoane interesate sa de-a anunturi pot crea o pagina speciala direct din submeniu si asa pot fi gasite mai usor anunturile dumneavoastra.Eu va doresc spor si noroc la vanzare!Daca vreti sa sctieti si un nume sa fie mai usor de localizat casa.Numai bine !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Casa din anuntul de vinzare din Humoreni a apartinut sotilor Aurora si Aurelian Cimpan/Patlagiu , cum l-au cunoscut majoritatea.Din pacate nu a ramas niciunul din copii in sat si ne-am dori s-o vindem unor oameni de bine !Multumim ptr idei d-lui Constantinescu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua! Anuntul dvs mi.a starnit interesul si m.ar interesa care ar fi ultimul pret de vanzare?
    V.as fi recunoscatoare daca mi.ati lasa un anunt in legatura cu aceasta! Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere