vineri, 30 aprilie 2010

Biserica din Humoreni cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril si a Imparatilor Constantin si Elena


Humoreni este un satuc mic situat cam la jumatea distantei dintre orasul Suceava si Gura-Humorului, mai exact in mijlocul frumoasei Bucovine.In jurul acestiu sat cam la 50 de km gasim toate manastirile din Bucovina care sunt unice in lume prin vechimea si frumusetea lor.Locuitorii acestui mic satuc sunt oameni gospodari,harnici si foarte primitori,adica bucovineni adevarati.Aici la Humoreni gasim oameni care vor sa pastreze traditiile,costumele populare le putem vedea in fiecare Duminica la slujba biserici din sat,nu mai vorbim de Pasti sau de Craciun cand aproape toata lumea vine inbracata in frumosul costum popular din Bucovina.Cei care sunt plecati din acest sat  se mandresc ca sunt nascuti in Humoreni sau au copilarit acolo.Tineri din Humoreni se gasesc acum prin toate tarile Europei cum ar fi Portugalia,Spania,Franta,Italia,Grecia,Anglia si Germania si nu numai lista poate continua dincolo de granitele Europei si toti sunt mandri ca sunt din Bucovina, acest colt de rai al Romaniei.Locuitorii acestui mic satuc se pot mandri cu o biserica foarte frumoasa.  

5 comentarii:

  1. cine sunt parintii tai ,mihai constantinescu?probabil faci parte din generatia tinara ,pentru cei nascuti prin 65 ,70 numele nu imi spune nimic.

    RăspundețiȘtergere
  2. buna,va multumesc pentru comentariu numai ca ati uitat sa va semnati era mai usor sa va dau un raspuns exact,parintii mei sunt Gheoeghe si Rodica stau la strada principala intre biserica si fostul SMA si sunt nascut in 1982,numai bine!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc ptr lamuriri,ii cunosc pe parintii si bunicii tai,intimplator parintii mei au locuit pe aceeasi strada ,din pacate ei nu mai sunt,iar eu sunt plecata de foarte multi ani ,daca stau sa ma gindesc,undeva in tara romaneasca,atit de aproape si totusi departe.inca o data ,felicitari ptr blog si multumesc de lamuriri si imi cer scuze ,dar tot o anonima vreau sa ramin!

    RăspundețiȘtergere
  4. ANGE DIN RADAUTI CIND E PARINTELE TIBERIU LA BISERICA AM INTELES CA A PLECAT DAR MAI SLUJESTE IN SAT?

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna seara!
    Spyneti-mi, va rog, in anul 2001, cand a fost sfintita biserica, in ce data a lunii octombrie a fost?

    RăspundețiȘtergere